> >start - projecten

Kijk voor het laatste nieuws over de winterconferenties 2016 in Wortel en Dronten op de projectwebsite Winterconferentie 2016

LAND:Ruimte voor nieuwe boeren
Een project van de BD-Vereniging en Toekomstboeren waarin nieuwe en gevestigde boeren samenwerken aan nieuwe bedrijfstakken en nieuwe bedrijven.

20 januari 2016 Publicatie LAND: ruimte voor nieuwe boeren
20, 21 januari 2016 Workshops en gesprekken op de Biobeurs in Zwolle
19 februari 2016 LANDmarkt/winterconferentie in Wortel (BelgiŽ)
27 februari 2016 LANDmarkt/winterconferentie in Dronten (Nederland)

Winterconferenties 2016

De winterconferenties 2016 worden gehouden op vrijdag 19 februari op Widar in Wortel-Kolonie (bij Hoogstraten in BelgiŽ) en op zaterdag 27 februari op Warmonderhof in Dronten.

Het werken aan "LAND, ruimte voor nieuwe boeren" is al in volle gang. Je kunt meedoen met de voorbereidingen door in je eigen werk situaties op te zoeken waar je al bezig bent met ruimte geven of ruimte nemen.

De winterconferenties zullen georganiseerd worden als "Landmarkten" waar aanbieders en vragers ondersteund worden hun plannen "op de grond" te laten komen.

Het traject van de winterconferentie is drieledig:

• Het verschijnen van de thema-uitgave LAND over de ervaringen van mensen die erin geslaagd zijn een nieuw bedrijf te starten. (verwacht half januari 2016)
  • Pilot-gesprekken en presentatie van het thema op het Demeterplein op de BioBeurs in Zwolle (20 en 21 januari 2016)
  • Werken aan concrete resultaten op de twee winterconferenties

Op de winterconferentie is zowel aandacht voor boeren (in spť) die met een bedrijf willen starten, als voor boeren die met hun eigen bedrijf nieuwe stappen mogleijk kunnen maken. Ook de 'mensen die aan de kant staan' hebben en rol in het mogelijk maken van nieuwe bedrijven: als klant, als (financiŽle) ondersteuning, of in welke andere vorm dan ook.

Met elkaar kunnen we er voor zorgen dat al die mensen die graag aan een goede landbouw willen werken dat ook gaan doen!

Lees verder over LAND: ruimte voor nieuwe boeren.