> >start - projecten

Projecten BD-Vereniging 2015

• In het project Voeding barstensvol leven schrijven Petra Essink en Paul Doesburg een boek over de vitaliteit van voeding. Ze gaan op bezoek bij mensen die in werk of onderzoek een bijdrage leveren aan het zichtbaar en belaafbaar maken van die vitaliteit.

• Gineke de Graaf neemt het initiatief voor het Preparatennetwerk. Samen met Frans Romeijn en Jan Weijsenfeld organiseren ze werk- en studiedagen om het maken en werken met de preparaten te leren en te leren begrijpen. lees verder >>

• Bij de winterconferentie 2015 in Dronten hebben we de film Bodemboeren als afsluiting gedraaid. Een prachtig statement hoe je als boer zelf de regie kunt voeren over de bodemvruchtbaarheid van je bedrijf.

Wil je zelf een vertoning organiseren, neem dan contact op met de makers van de film via www.bodemboeren.nl

• Dansen met gehoornde dames
    Wat gebeurt er als je stopt met antibiotica? Als je de koeien helemaal niet meer vaccineert? Jan Dirk en Irene van de Voort zetten die stap in 2004: het begin van een lange zoektocht op weg naar een oorspronkelijke kringloop.
    Deze film brengt de rol van de boer als onderzoeker en ontwikkelaar van zijn bedrijf overtuigend in beeld. De BD-Vereniging leverde een substantiële bijdrage aan de afwerking van deze meesterlijke film.

Wil je zelf een vertoning organiseren, neem dan contact op met de makers van de film via www.dansenmetgehoorndedames.nl

• Wytze Nauta werkt aan de ontwikkeling van een nieuw kippenras, geschikt voor de biologische kippenhouderij én geschikt zowel voor de leg als voor het vlees. De BD-Vereniging draagt bij aan het ontwikkelen van deze Dubbeldoelkip.

• Bijeenkomst over het thema Zorgboerderijen in samenwerking met Omslag

Samenwerkingsprojecten (overzicht)

• Louis Bolk Instituut - Studiedag over fosfaat in de bodem
  • De Korenbloem - Jaarvergadering BD-Vereniging