> >start - projecten

Projecten

De Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding ondersteunt projecten die van belang zijn voor de ontwikkeling van de biologisch-dynamische landbouw.

Zowel projecten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling als projecten die bijdragen aan de bekendheid van en de waardering voor de biologisch-dynamische landbouw komen voor een bijdrage in aanmerking.

De ondersteuning kan bestaan uit het inzetten van expertise, administratieve diensten of een geldelijke bijdrage.

Wilt u (financiële)ondersteuning voor een project dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de biologisch-dynamische landbouw? Neem dan contact op met het bureau.

Er is een heldere procedure over de beoordeling van projectaanvragen.

Doorgaande activiteiten

Over de doorgaande activiteiten Beroepsontwikkeling, BD-Jong het ledenblad Dynamisch Perspectief en het project Bedrijfsindividualiteit. leest u meer op de desbetreffende pagina's. (Klik op de naam van het project)

Actuele projecten

• In het project Voeding barstensvol leven schrijven Petra Essink en Paul Doesburg een boek over de vitaliteit van voeding. Ze gaan op bezoek bij mensen die in werk of onderzoek een bijdrage leveren aan het zichtbaar en belaafbaar maken van die vitaliteit.

• Gineke de Graaf neemt het initiatief voor het Preparatennetwerk. Samen met Frans Romeijn en Jan Weijsenfeld organiseren ze werk- en studiedagen om het maken en werken met de preparaten te leren en te leren begrijpen. lees verder >>

• Bij het project LAND: ruimte voor nieuwe boeren werken we samen met Toekomstboeren om jonge en oude ondernemers te laten samenwerken aan de start van nieuwe bedrijven. De winterconferenties in Wortel (Be) en Dronten waren hieraan gewijd.

• Dansen met gehoornde dames
    Wat gebeurt er als je stopt met antibiotica? Als je de koeien helemaal niet meer vaccineert? Jan Dirk en Irene van de Voort zetten die stap in 2004: het begin van een lange zoektocht op weg naar een oorspronkelijke kringloop.
    Deze film brengt de rol van de boer als onderzoeker en ontwikkelaar van zijn bedrijf overtuigend in beeld. De BD-Vereniging leverde een substantiële bijdrage aan de afwerking van deze meesterlijke film. Die nu op DVD uitgekomen is.

Wil je zelf een vertoning organiseren, neem dan contact op met de makers van de film via www.dansenmetgehoorndedames.nl. Daar kan je ook de DVD bestellen. .

Geweest