> >start

Bedrijfsindividualiteit

De werkstijl van het bedrijf
Met speciale aandacht voor bedrijfsindividualiteit organiseert de BD-Vereniging regelmatig excursies op een biologisch-dynamisch bedrijf in Nederland of België.

In een compacte kennismaking, door rondleiding en gesprek, ontdekken we op welke specifieke manier de mensen op het bedrijf werken. Als we deze onderliggende activiteit benoemen hebben we een handvat waarmee we de toekomstige acties op het bedrijf op een vernieuwende manier in ontwikkeling brengen.

Informatie over de werkwijze en voorbeelden daarvan leest u in de uitgave Bedrijfsindividualiteit in Beweging.

Op elke plek, in elke situatie, maakt het leven nieuwe dingen mogelijk. Daarom is elk landbouwbedrijf uniek. In de biologisch-dynamische landbouw streeft de boer er naar het beste, het mooiste uit zijn of haar bedrijf te halen. De vraag wat het bedrijf zelf kan ontwikkelen speelt daarbij een belangrijke rol. Het begrip bedrijfsindividualiteit vormt een toegang tot die mogelijkheden.

Activiteiten rond het thema bedrijfsindividualiteit:
Op dit moment loopt er een langer onderzoek naar de omgang met bedrijfsindividualiteit op De Stadsboerderij in Almere. Meer informatie daarover is te verkrijgen via Luc Ambagts Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Verslagen van de gehouden excursies
Ben je geïnteresseerd in een verslag van een van de excursies, neem dan contact op met Luc Ambagts: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 06 48017828

Beschikbare verslagen:

• GAOS, Swifterbant
  • Buys en Co op weg naar Lazuur Foodcommunity, Wageningen
  • Hoeve Catherina Elisabeth, Noordeloos
  • 't Hof Eindelienge, Zandweg 54a, 4389 TH Ritthem (bij Vlissingen)
  • De Stadshoeve, Zunderdorpergouw 29, 1027 AT Zunderdorp (bij Amsterdam)
  • Tuinderij Croy, Kasteelweg 7, 5735 PA Aarle-Rixtel
  • De Korenbloem, Winkelweg 21 3896 LH Zeewolde