> >start - bd-landbouw

Bodemboeren

Bodemboeren is een Nederlandse documentaire van 40 minuten over agrarische koplopers in het duurzame beheer van de levende bodem.

Bij de winterconferentie 2015 in Dronten hebben we deze film als afsluiting gedraaid. Een prachtig statement hoe je als boer zelf de regie kunt voeren over de bodemvruchtbaarheid van je bedrijf.

Wil je zelf een vertoning organiseren, neem dan contact op met de makers van de film via www.bodemboeren.nl

Over de film

Vijf eigenwijze Nederlandse boeren doken met een kleine filmploeg letterlijk hun bodem in, en vertellen waarom en hoe zij voortdurend experimenteren en observeren om die duurzamer te beheren. Samen verzetten zij de bakens tot een grondig 'nieuw bodemverhaal'. Daarin is duurzame voedselproductie meer dan verliezen compenseren en bedreigingen afwenden. Met oude, soms vergeten, en nieuwe, soms verrassende kennis bouwen zij pro-actief aan hun natuurlijke kapitaal: een bruisend bodemleven met voldoende lucht, water, koolstof en mineralen.

Bodemboeren

Kijk voor meer informatie over de film, de makers, vertoningen en boekingen op www.bodemboeren.nl