Verdiepende vorming:
Dynamieken en invloeden van sterren en planeten

Kan jij je ook ze verwonderd voelen als je naar die enorme koepel boven ons hoofd kijkt? Vol met mysterieuze lichtjes; een grote bol die soms vol is en krimpt en terug groeit. En staat datgene wat daar gebeurt los van onze bol waar we op leven? En wat zou dan die samenhang kunnen zijn? à

Vele onderzoeken wijzen op een invloed van de sterren en planeten op de plantengroei, op dieren en zelfs op het gedrag van de mens. Dit is een vorming om je hier in te verdiepen onder deskundige begeleiding van Michiel Rietveld.

Inhoud

• Je wordt vaardig in de waarnemingsastronomie: je leert de sterren en de planeten kennen gezien vanuit de aarde. Je raakt vertrouwd met hun bewegingen doorheen de seizoenen en met de veranderingen en schijngestaltes van de maan in relatie met het stijgen en dalen in de dierenriem.
  • We gaan dieper in op de invloed van de constellaties op het leven op aarde, zowel plant, dier, mens als de grotere samenhang. We onderzoeken dit onder andere aan de hand van de zaaikalender van Maria Thun die de invloed van de constellaties op planten omvat.
  • Verder is er ruim de tijd om dieper in te gaan op de thema's die samenhangen met deze inhoud: o.a. wat betekent het leven hier op aarde in een ruimer kader gezien?; Wat is de betekenis van leven en dood in het kader van de sterrenhemel?; Hoe werken sterren en planeten in combinatie met de natuurwezens/ elementenwezens?; à

Lesgever
Michiel Rietveld brengt de inhoud op een inspirerende manier vanuit een jarenlange ervaring. Hij zet je op weg om zelf aan de slag te gaan met deze materie. Michiel is auteur van het boek 'Houden van de aarde' en oprichter van Kraaybekerhof in Nederland.

Data: 3x vrijdag van 11u tot 22u en zaterdag van 9u tot 16u
9-10 december 2016
10-11 februari 2017
3-4 maart 2017

Plaats:

Boerderij De Bronne
Bekenholstraat 1
9550 Herzele
www.hoevetoerisme-debronne.be

Kostprijs:
€ 495 (vorming, locatie, lunch, diner en thee inbegrepen)
€ 90 euro voor overnachting met ontbijt

Inschrijven:
via mail naar michelssarah@hotmail.com met als onderwerp Sterrencursus
De vorming gaat door bij inschrijving en betaling van min.15 en max. 20 deelnemers.
Betaald is ingeschreven. Het volledige cursusbedrag moet uiterlijk tegen 25 september gestort zijn! Indien tegen 25 september de bijdragen niet gestort zijn, kan de cursus niet doorgaan.

Annulatie:
Voor 25 september: terugstorting van het volledige bedrag min 5 euro administratiekosten.
Na 25 september: Enkel terugstorting mogelijk indien je zelf iemand vindt die de vorming in jouw plek volgt of indien er een wachtlijst zou zijn en iemand van de wachtlijst jouw plek krijgt.

Organisatie: Sarah Michels, organiseer deze vorming omdat zij ze zelf heel graag wil volgen en ze in België niet meer plaatsvindt.

Meer info:
Sarah Michels 0032 (0)485/62.84.25 michelssarah@hotmail.com