Ontdek BD op de BD-boerderij! Vorden

Doe mee met de oogst en ontdek BD op de BD-boerderij!

Op donderdag 8 september, 10.00 . 16.45 uur, incl. lunch

Wat is is biologisch dynamische landbouw eigenlijk? Wat is er anders aan BD dan aan bio-producten? Wat heeft de landbouw met mijn eigen werk (in zorg, onderwijs, ambacht) te maken? De beste manier om dit te onderzoeken en te ervaren is door mee te werken op een BD-bedrijf!

Derk Klein Bramel, mede-oprichter van de Vijfsprong, neemt je mee over het hele bedrijf met koeien, kassen, akkers, Odin-bijenkasten, kaas- en kwarkmakerij, en de zorgboerderij. Samen met Jan ga je verschillende werkzaamheden op de akker zelf doen: bijvoorbeeld sla of raapstelen zaaien, uitplanten en oogsten. Ondertussen vertelt hij waardoor je dat zaaien, planten en oogsten op dit bedrijf BD kunt noemen. En je leert zelf beoordelen welke sla geoogst kan worden, of ze 100 km transport naar de groothandel goed kan doorstaan en voldoende smaak heeft voor de klanten.

Derk Klein Bramel, tevens oprichter van de zorgboerderij, vertelt je welke welke samenhangen je kunt ontdekken in de Bdlandbouw, tussen plant, dier en mens en hoe de boer daarmee omgaat. Ook in de hulpverlening, het onderwijs en ambachtelijk werk kun je die samenhangen ontdekken. Derk Klein Bramel zal je laten zien hoe al dit werk met elkaar verbonden is.

Tussendoor is er natuurlijk een BD-maaltijd. De producten die je zelf geoogst hebt, krijg je mee naar huis, met een recept erbij. Aan de hand van een kleine brochure over wat BD-landbouw is, kun je je ervaringen met BD verder verdiepen. Begeleiding: Jan Weijsenfeld en Derk Klein Bramel, beiden initiatiefnemer van De Vijfsprong en docent bij Estafette Academie

Doelgroep: deze cursus is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van bedrijven die in hun werk te maken hebben met biologisch-dynamische producten; indien er voldoende plaats over is kunnen ook andere belangstellenden deelnemen.

Kosten: € 85,- p.p. bij minimaal 12 deelnemers (maximale aantal 20).

Aanmelding en informatie: Ingrid Busink, 06-44426950 of ingrid@bouwenmetmensen.nl , www.bouwenmetmensen.nl. OPGAVE S.V.P. voor 15 augustus!