Winterconferentie BD-Vereniging 2015
Breng het land tot bloei
zaterdag 7 maart Dronten.

Warmonderhof, Wisentweg 12 Dronten.

Programma (wijzigingen voorbehouden)
Lees ook de uitnodigingsbrief van de organisatoren voor de Winterconferentie 2015 in Dronten

• 10.00 Inloop met koffie/ thee
  • 10.30 Welkomstwoord Piet van IJzendoorn
  • 10.45 Vertellen van en luisteren naar successen
    Voor deze dag vragen we je een van je eigen successen mee te nemen. Bijvoorbeeld een verslag van een dag op de markt, een foto van de medewerker die je net aangenomen hebt, een product, iets wat je in het werk graag gebruikt. We zijn benieuwd waar iedereen mee komt. Die eigen inbreng vormt de opmaat tot het thema van de dag. Het kan tevens de verbinding zijn van het werk op de conferentie met de volgende stappen die je in je eigen omgeving wilt zetten.
  • 11.15 Leren van Warmonderhof
    presentatie van het landbouwbedrijf Warmonderhof, met medewerking van Johan Verheye, Paul Fischer, Leon Veltman, Reggy Waleson
    We luisteren naar de verhalen die Johan, Paul, Leon en Reggy over een succes in hun werk vertellen. Waar worden we zelf deelnemer in dat verhaal, waar voelen we ons op afstand? We vergelijken het verhaal van nu met de gefilmde versie uit de voorbereiding van deze dag. Kunnen we dan ontdekken wat succes zichtbaar maakt én wat de onderliggende activiteit is die tot het succes leidt? (m.m.v. Albert de Vries, gespreksleiding Luc Ambagts)
  • 12.30 Lunch

• 13.30 "Ontruimen en verruimen", sociale vaardigheden en de etherwereld
    Een bijdrage van Pim Blomaard, bestuurder van de Raphaëlstichting en van de Antroposofische Vereniging
  • 14.30 Werkgroepen
    - BD-Jong: Eline van den Muijsenberg, Linda Duijndam
    - Bodem-Financiering: Maria van Boxtel, Tom Troonbeeckx
    - Bodemvruchtbaarheid: Albert de Vries, Piet van IJzendoorn
    - Preparaten: Derk Klein Bramel
    - Beroepsontwikkeling: Joke Bloksma
    - Mannelijke lijn in de veehouderij: Petra Derkzen, Peter Govers
  • 16.30 De oogst van de dag

• 18.00 Diner

• 19.00 Bodemboeren
    Filmvertoning en gesprek met de boeren en de makers
    Vijf eigenwijze Nederlandse boeren doken met een kleine filmploeg letterlijk hun bodem in. Ze vertellen waarom en hoe zij voortdurend experimenteren en observeren om die duurzamer te beheren. Samen verzetten zij de bakens tot een grondig 'nieuw bodemverhaal'.
  • 20.30 Afsluiting

Hartelijke groeten en tot ziens op de winterconferentie!

Namens het bestuur
Piet van IJzendoorn, voorzitter BD-Vereniging

De winterconferentie in Merksplas wordt op vrijdag 27 februari gehouden.

Aanmelding
Deelname is gratis voor beroepsleden. Anderen betalen € 48,-. (De prijs is inclusief koffie, thee, lunch en avondeten). Aanmelding met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en de plaats (Merksplas of Dronten) via 0850 609044, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . of via het aanmeldformulier.

Betaling van de deelnemersbijdrage op
IBAN: NL07 INGB 0000 313786
BIC: INGBNL2A
t.n.v. Ver voor BD-landbouw
o.v.v. 'Winterconferentie-Dronten' en de naam van de deelnemer(s).