Winterconferentie BD-Vereniging 2015
Breng het land tot bloei

Widar, Bergsken 3, Merksplas (routebeschrijving zie onderaan)

Programma 27 februari in Merksplas (wijzigingen voorbehouden)

09.30 u Onthaal en inschrijven
10.00 u Welkom door de dagvoorzitter
10.10 u Hoe gaan we op onze bedrijven om met bloeiende bijenplanten?
Opmaat in kleine groepjes.
10.40 u Beoordeling van een bedrijfslocatie vanuit het standpunt van de Bij
Bert De Doncker

11.00 u Intermezzo
11.15 u Getuigenissen van 2 bedrijven waar bijen worden gehouden:
An Verboven (De Zonnekouter - BE)
Roeland van Dee (Deeli Fruits & Honey - NL)

12.00 u Werkgroepen voorstellen & indelen
12.20 u Warme maaltijd

14.00 u Werkgroepen
- Drachtplanten en nieuwe bijenteelten
- Bijvriendelijke behuizing
- Solitaire bijen
- Adopteer een bijenvolk / imker
- Vlaams Netwerk Natuurlijk Imkeren

15.30 u Pauze

16.00 u Plenum met verslag uit de werkgroepen & oogst van de dag
16.50 u Slotwoord
17.00 u Broodjesmaaltijd

Aansluitende Lezing & Filmavond
18.00 u Belang van de warmtehuishouding in de bijenkast
Geert Groessens
18.30 u Film 'More than Honey'
20.00 u Nabespreking
20.30 u Einde

Tijdens de pauzes zijn er stands te bezichtigen van o.a.

• Landwijzer
  • BD-imkers / ook boekenstand
  • Diverse types bijenkasten
  • BD-Vereniging
  • Hapicultuur
  • Bee Yourself

Hartelijke groeten en tot ziens op de winterconferentie!

Namens de BD-Vereniging en de regionale werkgroep BD-Vlaanderen.

Aanmelding
Deelname is gratis voor beroepsleden van de BD-Vereniging. Anderen betalen € 30,-.
Ben je gewoon lid van de BD-Vereniging, of volg je de BD-Landbouwopleiding, dan krijg je € 5,- korting. (De prijs is inclusief koffie, thee, lunch en avondeten). KOm je enkel naar de filmavond dan is de bijdrage € 5,-

Aanmelding - graag voor 20 februari - via het aanmeldformulier.

Zie ook de Brochure van de Winterconferentie 2015 in Merksplas

De Winterconferentie in Dronten wordt op zaterdag 7 maart gehouden.

Wegbeschrijving naar Widar
De BD-winterconferentie gaat door op de heilpedagogische dorpsgemeenschap Widar (met biologisch-dynamische hoeve), gelegen bij het gehucht 'Zondereigen' dat deel uitmaakt van de gemeente Merksplas bij Turnhout, vlakbij de Nederlandse grens. Widar is best bereikbaar met de auto; met openbaar vervoer is het omslachtig en dien je nog een afstand te stappen. Widar bestaat uit verschillende huizen op verschillende adressen. De conferentie gaat door in het huis 'Breidablik' met adres: Bergsken 3 Merksplas.

-> Vanuit Breda :
Volg vanaf Breda de E19 richting Antwerpen Neem in België afrit 2 Hoogstraten-Loenhout; ga linksaf -> Hoogstraten (N144) Ga in het centrum van Hoogstraten op de hoofdstraat linksaf Ga wat verder rechtsaf richting Wortel-Merksplas (N124) Volg tot de bebouwde kom van Merksplas; ga daar linksaf -> Baarle-Hertog / Weelde (N132) Volg bijna 3 Km en ga dan linksaf richting Zondereigen (= Lipseinde) Volg Lipseinde ong 1 Km tot aan het zebrapad met knipperlichten; daar bevindt zich links van de weg (ter hoogte van nr 43) de parking van Widar (hoofdgebouw).

-> Vanuit Antwerpen (rij ook vanuit Gent, Brussel, Leuven ... via Antwerpen)
Volg de Ring richting Breda en neem de E19 richting Breda Neem afrit 2 : Hoogstraten-Loenhout en ga rechtsaf -> Hoogstraten (N144) Ga in het centrum van Hoogstraten linksaf op de hoofdstraat Ga wat verder rechtsaf richting Wortel-Merksplas (N124) Volg tot de bebouwde kom van Merksplas; ga daar linksaf -> Baarle-Hertog / Weelde (N132) Volg bijna 3 Km en ga dan linksaf richting Zondereigen (= Lipseinde) Volg Lipseinde ong 1 Km tot aan het zebrapad met knipperlichten; daar bevindt zich links van de weg (ter hoogte van nr 43) de parking van Widar (hoofdgebouw).

-> Vanuit Eindhoven, de Kempen, Limburg & het Hageland
Volg de E34 Antwerpen-Eindhoven en neem afrit 24 : Turnhout Volg de N19 richting Turnhout-centrum tot aan de Ringweg (R13) Ga aan de Ring (R13) linksaf en volg deze tot op het einde (aan een T) richting Merksplas Ga aan de T linksaf (N124) richting Merksplas Ga aan de rotonde in Merksplas rechtsaf naar het centrum en rij voorbij de kerk Sla in de bocht naar links, rechtsaf richting Baarle-Hertog / Weelde (N132) Volg bijna 3 Km en ga dan linksaf richting Zondereigen (= Lipseinde) Volg Lipseinde ong 1 Km tot aan het zebrapad met knipperlichten; daar bevindt zich links van de weg (ter hoogte van nr 43) de parking van Widar (hoofdgebouw).

De conferentie gaat door in de grote zaal van het huis "Breidablik", gelegen aan het eind van de rechterarm van de doodlopende straat 'Bergsken' (nr 3). Dat is een zijstraat van Lipseinde, 50 m terug vanaf het hoofdgebouw aan Lipseinde 43. De grote zaal bevindt zich op de 1e verdieping.