8 - 12 december 2014
Constructie van eigen machines voor de biologische groententeelt
locatie: metaal-atelier Pibo-campus Tongeren
Lesgevers: Vincent Bratzlawsky (l' Atelier Paysan), Bert Vandergeynst

Deze stage stelt deelnemers in staat hun eigen bodembewerkingsmachine te bouwen.

De cultibutte is een veertandcultivator die de basis vormt voor een niet-kerende bodembewerking op een vast beddensysteem.

Het doel van de stage omvat twee gedeeltes:

• constructie van een eigen machine
  • het praktisch aanleren en uitvoeren van alle handelingen die nodig zijn om eigen machines te bouwen, af te stellen, herstellen, aan te passen en optimaliseren

De stage is toegankelijk voor iedereen, zonder voorkennis van metaalbewerking; wel zijn enige basisvaardigheden en een minimum technisch inzicht wenselijk. Deze stage vindt voor het eerst plaats in België. De eerste editie wordt een samenwerking tussen l'Atelier Paysan (Fr) en Landwijzer. De cursus gaat door wanneer er minimum 8 deelnemers zijn die de machine bouwen.

Kostprijs voor de constructie van de machine bedraagt € 2800. Afhankelijk van de dagprijs van het materiaal kan een lichte afwijking mogelijk zijn. In deze prijs zijn inbegrepen:

• technische informatie en professionele persoonlijke begeleiding
  • verzekering
  • materiaal voor de constructie van een cultibutte

Voor alle bijkomende informatie kan u contact opnemen met Bert Vandergeynst. Kijk ook eens op de website van l'Atelier Paysan: www.latelierpaysan.org`

Laat deze gelegenheid niet aan u voorbijgaan en schrijf snel in!

Meer info: bert.vandergeynst@telenet.be (xx32) (0)12 210 256