donderdag 13 november 2014
Excursie Bedrijfsindividualiteit
Deeli Fruits & Honey

Op 13 november zijn we te gast bij Deeli Fruits & Honey,

Deeli Fruits & Honey, Esterweg 57 4061PX Ophemert.

Tuinderij Croy

Roeland en Ingrid van Dee runnen in het Betuws dorp Ophemert een gemengd biologisch-dynamisch bedrijf op 4 hectare. Het perceel is omsloten door hoge hagen met daarin o.a mei en sleedoorn.

Op een gedeelte van het perceel staan hoogstam fruitbomen waaronder de Brand rode runderen grazen. Er staan verschillende rassen van o.a. appels, peren, kersen, pruimen kweeperen/appels en moerbeien. 1,5 hectare is beplant met diverse soorten druiven waar ze sap van maken. Onder de druiven zaaien ze ieder jaar een mengsel van vele verschillende kruiden, o.a. om de bijenvolken mee te voeden. Verder nog frambozen, bramen en blauwe bessen voor de verkoop, of voor sorbetijs van of jams. En kippen voor eieren en voor vlees.

Ze zijn nog volop aan het bouwen aan de schuren, woning en winkel. Alles wordt duurzaam gebouwd, met respect voor de natuur en onze omgeving. Een zichtbaar voorbeeld daarvan zijn straks de sedum daken. Omdat ze alles zoveel mogelijk zelf willen doen duurt de realisatie wat langer.

In een compacte kennismaking, door rondleiding en gesprek, ontdekken we op welke specifieke manier de mensen op het bedrijf werken. Als we deze onderliggende activiteit benoemen hebben we een handvat waarmee we de vraagstukken op het bedrijf op een vernieuwende manier in ontwikkeling brengen.

Programma: (wijzigingen voorbehouden)
13.45-14.00 Aankomst
14.00-14.10 Inleiding bedrijfsindividualiteit
14.10-15.30 Kennismaking met het bedrijf
15.30-16.00 Reflectie op de ervaringen
16.00-16.30 Vraagstukken van het bedrijf en mogelijke antwoorden
16.30-17.00 Afsluiting en mogelijkheid tot napraten

De middag wordt geleid door Luc Ambagts, beleidsmedewerker bij de BD-Vereniging.

Je bent van harte welkom deel te nemen aan deze kennismaking met het specifieke van dit biologisch-dynamische bedrijf. Geef je op per email, of telefonisch bij Luc Ambagts: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 06 48017828.

Meer informatie over Deeli Fruits and Honey vind je op www.deeli.nl.

Excursies Bedrijfsindividualiteit
Met speciale aandacht voor bedrijfsindividualiteit organiseert de BD-Vereniging elke maand een rondleiding op een biologisch-dynamisch bedrijf in Nederland of België.

Informatie over de werkwijze en voorbeelden daarvan leest u in de uitgave Bedrijfsindividualiteit in Beweging.

Een overzicht van de reeds geplande excursies en verslagen van de gehouden excursies vind u op de projectpagina bedrijfsindividualiteit.