Vrijdag 7 nov 2014
Start Jaar van de Bodem
Zeewolde

Vrijdagmiddag 7 november is op de Zonnehoeve een kick-off bijeenkomst rond diverse activiteiten van Down2Earth in het jaar van de bodem.

Opening:
Welkom. Waarom hier? - Piet van IJzendoorn (boer Zonnehoeve)
Waarom zorgen voor de bodem? - Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren)
Bodemvruchtbaarheid borgen bij botsende belangen. Sjef Staps (Louis Bolk Instituut)
Laatste nieuws uit het bodemonderzoek - Wijnand Sukkel (WUR/DLO onderzoeker bij Praktijk Plant en Omgeving)

Intermezzo:
Interview over Bijzondere Bodem Boeren film - Joris van der Kamp (van Future Farmers in the Spotlights)
Interview over boek: 'Het Bodemvoedselweb: alle kleine beestjes helpen' - Marc Siepman (Gevoel voor Humus)
lancering MrHumuscampagne

2015 Jaar van de Bodem: wat willen we in 2015 bereiken?

Wat moet er gebeuren op het gebied van politiek, consumenten, wetenschap.
Brainstorm met verschillende roulerende gespreksleiders

Open space: zet jouw bodeminitiatief op de kaart!
Met ruimte voor input van collega's
Met o.a. workshop bodemfenomenologie - Rascha Wisse of
Denk mee over de toegang tot land of
Stel jouw bodem initiatief vraag

Afsluiting
Hoe nu verder?

17:30 Biologische Boeren maaltijd:

Geef je op voor een heerlijke biologische lokale maaltijd verzorgd door de Zonnehoeve. Klets nog even na over de middag, spreek wie je nog wilde spreken en geniet!

Voor wie
Iedereen die iets wil organiseren voor het Jaar van de Bodem, die wil weten wat er gaat gebeuren in 2015, of die anderszins betrokken is bij een betere bodem. Als je een idee hebt voor een initiatief wat nog verder uitgewerkt moet worden, ben je zeer welkom. De middag is niet alleen bedoeld om kant-en-klare initiatieven, maar zeker ook voor mensen die iets willen doen wat nog verder vorm gegeven moet worden.

Opgeven
De Jaar van de Bodem kick-of vindt plaats op de Zonnehoeve in Zeewolde van 13 uur tot 17 uur. Voor wie wil is er om 17:30 een biologische boerenmaaltijd. Deelname aan de middag kost € 5,- deelname aan de maaltijd € 15. Geef je op via helphumus@down2earth.nu

Zie ook:www.helphumus.nu