9. 10, 11 mei 2014
24, 25, 26 oktober 2014
Steinbeisser Experimental Gastronomy
Amsterdam

Steinbeisser organiseert creatief culinair evenementen onder de noemer 'experimentele gastronomie'. Hiervoor werken zij puur plantaardig, met producten uit biologisch-dynamische teelt uit Nederland. Het eten brengen ze in verbinding met artistiek vormgegeven eetgerei, zoals bestek en servies.

Voor elke editie nodigen ze een chef uit om het evenement culinair te leiden. Het evenement vindt plaats voor drie avonden in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam: 4 edities per jaar, een keer voor elke seizoen.

De productenlijst is het uitgangspunt voor de chef voor het ontwerpen van het menu. Daarvoor zoeken ze naar interessante soorten granen, peulvruchten, fruit, groenten, noten, zaad, zeewier en andere plantaardige producten zoals azijn, olie, sap, stroop, wijn.

Graag willen zij ook kleine bedrijven met deze oproep benaderen. Nieuwe, oude, eigenzinnige, mooie en gekke soorten, Steinbeisser staat open voor alles en verheugt zich op je bericht.

Steinbeisser is een initiatief van Martin Kullik. Hij is direct per email te bereiken via shoes41.42@gmail.com

Meer informatie over het project vind je op www.steinbeisser.org.

De komende edities van Steinbeisser Experimentele Gastronomie vinden plaats op:

9. 10, 11 mei 2014
Steinbeisser Experimental Gastronomy 7