14 juni 2014 Verbinden en verbreden
Zeewolde

Biologisch-dynamisch verbinden en verbreden
14 juni 10.00-16.00 uur, De Korenbloem, Winkelweg 21, 3896 LH Zeewolde

Graag nodigen wij u uit voor de Algemene ledenvergadering van de BD-Vereniging die we weer samen met Stichting Grondbeheer organiseren. We zijn daarvoor op zaterdag 14 juni te gast bij akkerbouwbedrijf De Korenbloem in Zeewolde.

Met 54 hectare is De Korenbloem een van de grootste BD-bedrijven in Nederland. Het bedrijf van Piet van Andel en Maart Norder is om nog twee redenen uniek: sinds de ontginning van de Flevopolder is de zware kleibodem uitsluitend biodynamisch bewerkt, en vanaf het eerste uur is Stichting Grondbeheer aan De Korenbloem verbonden. Piet en Maart zijn eigentijdse ondernemers. Ze verkopen hun oogst heel bewust ook aan Albert Heijn en Jumbo omdat zij ervan dromen dat iedereen biologisch-dynamische groente kan eten.

De omvang en droom van De Korenbloem nemen we op de jaardag als kader voor de veelheid aan projecten en aanvragen die op de BD-Vereniging en Stichting Grondbeheer afkomen. Die maken zichtbaar hoe de hele beweging voor biologisch-dynamische landbouw kan opschalen naar meer leden en meer vrije landbouwgrond. Met de bedrijfsindividualiteit van De Korenbloem als inspiratie gaan we met elkaar ontdekken wat ieders eigen mogelijkheden zijn voor het verbinden en verbreden dat we daar aantreffen.

Naast de ontmoeting en het uitwisselen over kansen en initiatieven heeft de Algemene ledenvergadering ook een formele kant. Behalve in de vaststelling van het jaarverslag en de begroting komt die dit jaar tot uitdrukking in de benoeming van nieuwe bestuursleden, een voorstel tot wijziging van de lidmaatschappen en contributie en een voorstel voor een nieuw huishoudelijk reglement. De informatie daarvoor wordt aan de leden toegestuurd.

We hopen dat u met instemming op de voorstellen voor de Algemene ledenvergadering wilt reageren. Mocht u op- of aanmerkingen hebben, of mogelijk een bezwaar, dan horen we dat graag zo spoedig mogelijk, opdat we met u in kunnen overleggen hoe aan het bezwaar tegemoet kan worden gekomen. U kunt daartoe contact opnemen met een van de bestuursleden, of met beleidsmedewerker Luc Ambagts ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 06 48017828 ).

10.00-10.30 Ontvangst met koffie & thee
10.30-11.00 Welkom & inleiding en formele punten
11.00-12.00 Kennismaking met De Korenbloem
Rondleiding over het bedrijf en langs het natuurgebied door Piet van Andel
12.00-12.30 Reflectie op bedrijfsindividualiteit van De Korenbloem
12.30-13.30 Lunch in de tuin (met mooi weer)
13.30-15.30 Verbinden en verbreden
Werkbijeenkomst waarin we ontdekken hoe iedereen individueel bijdraagt aan de bloei van de biologisch-dynamische landbouw
15.30-16.00 Afsluiting met een hapje & drankje

De kosten van de dag worden gedragen door de BD-Vereniging en Stichting Grondbeheer. Indien u voor 9 juni laat weten of u komt, kunnen we u gastvrij ontvangen.

U kunt zich voor deze dag aanmelden via de BD-Vereniging:
Telefonisch: 0321-315937
of via het aanmeldformulier

Vervoer
De Korenbloem, Winkelweg 21, 3896 LH Zeewolde ligt circa 15 fietskilometers vanaf station Nijkerk.
  • Bent u niet in staat om met eigen vervoer te komen, vraag dan via het aanmeldingsformulier naar de mogelijkheid met iemand mee te rijden.
  • Bent u in de gelegenheid om iemand mee te nemen, geef dat dan door via het aanmledingsformulier.