Vanaf 27 mei 2014
Landbouwcursus
Cursus over BD-Landbouw door Michiel Rietveld
Leeuwarden

Michiel Rietveld komt naar Leeuwarden om een cursus te geven over het boek 'Vruchtbare landbouw op biologisch-dynamische grondslag' van Rudolf Steiner, ook wel genoemd 'De Landbouwcursus'. De cursus wordt gehouden op 8 dinsdagavonden, in de grote zaal van de Michaelschool, van 19.00 tot 22.00.( Hercules Segherstraat 3 ).

De eerste avond is al op 27 mei a.s. , de volgende avonden in de herfst en winter. Voor de eerste avond wordt de 1e voordracht uit het boek bestudeerd.

Data: 27/5, 16/9, 30/9, 18/11, 25/11, 9/12, 20/1, 27/1.
De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, er zijn inmiddels 18 mensen die hebben toegezegd mee te willen doen. Bij 20 deelnemers kost de cursus 240,- per persoon. Bij 30 deelnemers kost de cursus 162,- per persoon. Dit is inclusief BTW en koffie/thee.

Voor vragen en opgave kun je bellen of mailen naar Claudia Busson:
claudbusson@gmail.com
Tel. 0651964431

Michiel Rietveld stuurde de volgende tekst over de cursus:

De Landbouwcursus die Rudolf Steiner in 1924 gegeven heeft blijkt een schatkamer te zijn voor inzichten hoe mensen in de 21e eeuw individueel hun verantwoordelijkheid voor milieu, zorg voor de Aarde en kwaliteit van voedsel kunnen nemen. Een halve eeuw voordat de begrippen ecosysteem en holisme in zwang raakten werden toen al de gezichtspunten daarvoor aangereikt.

Michiel ( zie www.michielrietveld.nl )heeft in zijn leven al meer dan 70 x de landbouwcursus doorgewerkt met cursisten, boeren, burgers en buitenlui. Zijn boek Houden van de Aarde is de leidraad door de cursus. Op de eerste cursusdag zijn zowel de landbouwcursus als zijn eigen boek beschikbaar. Men bereidt zich thuis voor door voor de volgende keer de betreffende voordracht te lezen/ bestuderen en de vragen die men heeft op te schrijven. Na een inleiding van Michiel van ongeveer 3/4 uur worden de vragen geïnventariseerd. Na een korte pauze gaan we dan met de vragen aan het werk.

Met vriendelijke groet, Thomaske Stoffelsma en Claudia Busson.