1-3 mei 2014
Voedings Conferentie
Dornach

De internationale voedingsconferentie in het Goetheanum in Dornach heeft het thema 'Voeding - een creatief proces. Op zoek naar de wegen van transformatie'.

Voeding is omvorming : van teelt via de verwerking, het klaarmaken, tot het eten en verteren - alles gebeurt in een proces van beweging en verandering. Een proces dat van de levende aarde via planten en dieren tot de mens. Deze "alchemistische" omzettingsprocessen bepalen de kwaliteit van de voeding.

Hoe kunnen we deze omvormingsprocessen bewust leren kennen en begeleiden om ze in de dagelijkse omgang met voedsel toe te passen? Hoe kunnen we de oorspronkelijke kwaliteit die in de plant of de dierlijke producten ligt, zo verder omvormen dat er sprake is van een veredeling?

Naast de inhoudelijke verdieping is deze conferentie er ook om ervoor te zorgen de mensen en de voedings-initiatieven uit verschillende landen beter te leren en kennen. Daavoor worden samenwerkingvormen en dialogische methoden gebruikt. De conferentie staat open voor alle belanghebbende partijen en is drietalige (simultane vertaling). Ook de workshops vinden plaats in meerdere talen.

Voor meer informatie en aanmelding: www.sektion-landwirtschaft.org